Węgorz | w galarecie
towar niedostępny
Opis
WĘGORZ W GALARECIE
Produkt pasteryzowany.
Wykwintny węgorz, sandacz lub pstrąg – to ryby które doskonale smakują w wersji w galarecie. To proste i pyszne danie warto włączyć do codziennego jadłospisu. Lokalne ryby są gotowane na parze, a później zalewane aromatycznym wywarem. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw.
Składniki: węgorz* 55%, woda, ocet spirytusowy, cukier, żelatyna wieprzowa, sól, cebula, marchew, ziele angielskie, liść laurowy. * wody śródlądowe - Polska.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 411 kJ/ 99 kcal,
tłuszcz 6,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
węglowodany 3,2 g, w tym cukry 1,1 g,
białko 7,7 g, sól 1,5 g.
Masa netto: 320 g Opakowanie: słoik 350 ml
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +8°C. Okres przechowywania około 5 miesięcy od daty zakupu. Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii. Aby sprawdzić aktualnie wysyłane partie skontaktuj się z nami.
Producent: Maknitt- Tur Sp. z o.o. ul. Dąbrowska 5, 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2, 83-442 Wdzydze Tucholskie