Węgorz | w galarecie
towar niedostępny
Opis
WĘGORZ W GALARECIE
Produkt pasteryzowany.
Wykwintny węgorz, sandacz lub pstrąg – to ryby które doskonale smakują w wersji w galarecie. To proste i pyszne danie warto włączyć do codziennego jadłospisu. Lokalne ryby są gotowane na parze, a później zalewane aromatycznym wywarem. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw.
Składniki: węgorz (46%), woda, marchew, cebula, pietruszka, por, seler, żelatyna, sól, mąka wrocławska, natka z pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 360.5kJ/86cal,
tłuszcz 4.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9g),
węglowodany 2.88g (w tym cukry 0.7g),
białko 8.42g,
sól 2.47g.
Masa netto: 330 g Opakowanie: słoik 350 ml
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +8°C. Okres przechowywania około 5 miesięcy od daty zakupu. Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii. Aby sprawdzić aktualnie wysyłane partie skontaktuj się z nami.
Producent: Maknitt- Tur Sp. z o.o. ul. Dąbrowska 5, 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2, 83-442 Wdzydze Tucholskie