Sielawy | w zalewie octowej
towar niedostępny
Opis
SIELAWA W ZALEWIE OCTOWEJ
Produkt pasteryzowany.
Sielawy w zalewie octowej to produkt regionalny prosto z Kaszub. Pochodzące z lokalnych jezior ryby są obsmażane i trzymane w octowej zalewie. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw. Idealne jako wyjątkowa przekąska lub przystawka.
Składniki: sielawa* 65%, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, marchew, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, olej rzepakowy, mąka kukurydziana. * wody śródlądowe - Polska.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 723 kJ/ 174 kcal,
tłuszcz 12,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g,
węglowodany 8,5 g, w tym cukry 6,1 g,
białko 6,6 g, sól 1,6 g
Masa netto: 800 g Opakowanie: słoik 900 ml
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +8°C. Okres przechowywania około 5 miesięcy od daty zakupu. Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii. Aby sprawdzić aktualnie wysyłane partie skontaktuj się z nami.
Producent: Maknitt- Tur Sp. z o.o. ul. Dąbrowska 5, 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2, 83-442 Wdzydze Tucholskie