Sielawy | w zalewie octowej
towar niedostępny
Opis
SIELAWA W ZALEWIE OCTOWEJ
Produkt pasteryzowany.
Sielawy w zalewie octowej to produkt regionalny prosto z Kaszub. Pochodzące z lokalnych jezior ryby są obsmażane i trzymane w octowej zalewie. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw. Idealne jako wyjątkowa przekąska lub przystawka.
Składniki: sielawa (29%), woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, mąka wrocławska, ziele angielskie, gorczyca, liść laurowy.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 208kJ/50kcal,
tłuszcz 0.26g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0.1g),
węglowodany 5.76g (w tym cukry 0.65g),
białko 5.4g,
sól 0.66g.
Masa netto: 508 g Opakowanie: słoik 545 ml
Przechowywanie: w temperaturze. od 2st. C do 8st. C. Okres przechowywania około 6 miesięcy od daty zakupu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii.
Opakowanie produktu może różnić się od widocznego na zdjęciu. Gramatura oraz składniki dań pozostają niezmienne.
Producent: Maknitt-Tur Sp. z.o.o. ul. Dąbrowska 5; 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2; 83-442 Wdzydze Tucholskie