Sielawy | w zalewie octowej
towar niedostępny
Opis
SIELAWA W ZALEWIE OCTOWEJ
Produkt pasteryzowany.
Sielawy w zalewie octowej to produkt regionalny prosto z Kaszub. Pochodzące z lokalnych jezior ryby są obsmażane i trzymane w octowej zalewie. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw. Idealne jako wyjątkowa przekąska lub przystawka.
Składniki: woda, sielawa (31%), cebula, ocet spirytusowy, marchew, sól, mąka kukurydziana, liść laurowy, przyprawa warzywna (sól morska, marchew, pasternak, cebula, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki, cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper), ziele angielskie
Może zawierać: gluten, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 200kJ/547,86kcal,
tłuszcz 1,03g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0.1g),
węglowodany 1,87g (w tym cukry 0.65g),
białko 7,51g, sól 0.39g.
Masa netto: 508 g Opakowanie: słoik 545 ml
Przechowywanie: w temperaturze. od 2st. C do 8st. C. Okres przechowywania około 6 miesięcy od daty zakupu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii.
Opakowanie produktu może różnić się od widocznego na zdjęciu. Gramatura oraz składniki dań pozostają niezmienne.
Producent: Maknitt-Tur Sp. z.o.o. ul. Dąbrowska 5; 83-441 Wiele
Zakład: Mały Klincz 36; 83-400 Mały Klincz