Sandacz | w galarecie
towar niedostępny
Opis
SANDACZ W GALARECIE
Produkt pasteryzowany.
Sandacz, pstrąg lub wykwintny węgorz – to ryby które doskonale smakują w wersji w galarecie. To proste i pyszne danie warto włączyć do codziennego jadłospisu. Lokalne ryby są gotowane na parze, a później zalewane aromatycznym wywarem. Całość doprawiona tradycyjnymi przyprawami z dodatkiem warzyw.
Składniki: sandacz (47%), galareta (woda, cebula, ocet spirytusowy, marchew, liść laurowy, sól, przyprawa warzywna (sól morska, marchew, pasternak, cebula, seler, pomidory, por, papryka, natka pietruszki, cukier, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma, czosnek, koper), ziele angielskie, liść laurowy.
Może zawierać: gluten, gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 177.5kJ/42.41cal,
tłuszcz 0.49g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0.1g),
węglowodany 3g (w tym cukry 0.84g),
białko 6.42g, sól 2.62g.
Masa netto: 310 g Opakowanie: słoik 350 ml
Przechowywanie: w temperaturze. od 2st. C do 8st. C. Okres przechowywania około 6 miesięcy od daty zakupu. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii.
Opakowanie produktu może różnić się od widocznego na zdjęciu. Gramatura oraz składniki dań pozostają niezmienne.
Producent: Maknitt-Tur Sp. z.o.o. ul. Dąbrowska 5; 83-441 Wiele
Zakład: Mały Klincz 36; 83-400 Mały Klincz