Żurek | kaszubski
towar niedostępny
Opis
ŻUREK KASZUBSKI
Produkt pasteryzowany.
Tradycyjne danie wykonanie na naturalnym zakwasie z dodatkiem białej kiełbasy. Całość doprawiona w stylu kaszubskim z dodatkiem warzyw.
Składniki: woda, żur 16% (mąka żytnia), biała kiełbasa* 20% (mięso wieprzowe), wywar z kości wędzonych, marchew, seler, por, pasternak, przyprawa warzywna (sól, cukier, cebula, pietruszka, lubczyk, kurkuma, kukurydza), chrzan, śmietana, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek. *kraj pochodzenia - Polska.
Może zawierać gorczycę, siarczyny.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 428 kJ/ 103 kcal,
tłuszcz 7,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 4,8 g, w tym cukry 0,5 g,
białko 3,6 g, sól 1,5 g.
Masa netto: 500 g Opakowanie: słoik 545 ml
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +8°C. Okres przechowywania około 5 miesięcy od daty zakupu. Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii. Aby sprawdzić aktualnie wysyłane partie skontaktuj się z nami.
Producent: Maknitt- Tur Sp. z o.o. ul. Dąbrowska 5, 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2, 83-442 Wdzydze Tucholskie