Pieczeń z dzika | w sosie własnym
towar niedostępny
Opis
PIECZEŃ Z DZIKA W SOSIE WŁASNYM
Produkt pasteryzowany.
Pieczony dzik w ciemnym sosie doprawiony zestawem tradycyjnych ziół. Doskonała baza do wyjątkowego obiadu. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną i buraczkami.
Składniki: mięso z dzika* 85%, tłuszcz wieprzowy, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, podgrzybki, sól, pieprz czarny, mąka pszenna, przyprawa w płynie (woda, sól morska, cukier, ocet spirytusowy, naturalne aromaty, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt z lubczyku). *kraj pochodzenia - Polska.
Może zawierać: gorczycę, seler, laktozę.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 509 kJ/ 122 kcal,
tłuszcz 3,08 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g,
węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g,
białko 22 g, sól 0,13 g.
Masa netto: 500 g Opakowanie: słoik 545 ml
Przechowywanie: w temperaturze od +2°C do +8°C. Okres przechowywania około 5 miesięcy od daty zakupu. Nasze produkty wytwarzamy na bieżąco, dlatego posiadają różne daty ważności w zależności od partii. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii. Aby sprawdzić aktualnie wysyłane partie skontaktuj się z nami.
Producent: Maknitt- Tur Sp. z o.o. ul. Dąbrowska 5, 83-441 Wiele
Zakład: Lipa 2, 83-442 Wdzydze Tucholskie